Hormonen EO-Tijs spelen op bij zien mooie vrouw

De vrome EO-ster Tijs van den Brink heeft dezelfde fysieke reactie op het zien van een mooie vrouw als een gewone heteroseksuele man. Dat vertelt de presentator in de Trouw. Van den Brink wordt niet snel geassocieerd met sensualiteit; zijn levensstijl is zo’n beetje tegenovergesteld aan dat van tv-collega Jeroen Pauw. Toch heeft ook Van den Brink soms bepaalde gevoelens. Maar: “Tot nu toe gaat het goed met mijn huwelijk en ik heb er alle vertrouwen in dat dat zo blijft.”

Maar wat doet hij als hij aandacht krijgt van een bloedmooie vrouw? “Natuurlijk: ik ben een man, ik heb hormonen, dus als ik een mooie vrouw voorbij zie komen, doet mij dat ook meer dan – om Bas van der Vlies te citeren – wanneer ik een grindbiggel zie, maar ik ga er niet ­achteraan, als je dat bedoelt.

Van den Brink pleegt geen ontrouw. “Waarom zou ik alles wat ik heb voor zoiets in de waagschaal zetten? No way.”

De brave tv-man past goed bij de EO. Hij zou er niet aan moeten denken om bij Pauws omroep BNNVARA te werken. “Ik wil niet beweren dat de EO minder zondige werknemers heeft dan andere omroepen, maar als ik soms verhalen hoor over hoe het er in Hilversum óók aan toe kan gaan, denk ik: ben toch blij dat ik hier zit en niet daar.

Het Trouw-interview met Tijs van den Brink kunt u hier lezen.

Foto: EO, Willem-Jan de Bruin

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen