Heftige week voor Matthijs: hardloopmaatje overleden

Matthijs van Nieuwkerk geeft elke dag weer acte de présence op televisie, maar dat is niet altijd makkelijk. Zo moest hij deze week afscheid nemen van een goede vriend, die hij heeft leren kennen als zijn vaste hardloopmaatje. Dat vertelde hij vrijdagavond in De Wereld Draait Door. Van Nieuwkerk vroeg Marc-Marie Huijbregts in het voorgesprekje hoe zijn week was, maar kreeg de vraag teruggekaatst. “Ik had een verdrietige week, want ik nam afscheid van een goede vriend.”

Het overlijden kwam niet geheel plotseling. “Maar toch wel plotseling genoeg. Ik heb op de begrafenis gesproken. Het was dus een beetje een verdrietige week voor mij.

Wie was het precies? “Het was een heel goede vriend die ik leerde kennen toen ik verhuisde naar het platteland, naar de Achterhoek. Toen ben ik daar gaan rennen en hij rende daar ook. Het was een oud-politieagent, twintig jaar ouder dan ik. Hij zei: ‘Ren een keer mee.’ Toen zijn we elf jaar lang elke zondag een uurtje gaan rennen met elkaar.”

Hij was al enige tijd ziek en sindsdien hadden we allebei een e-bike gekocht en fietsten we naar de herberg om daar koffie te drinken op hetzelfde moment. Die zondagochtend is altijd gebleven.”

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen