Hannelore Zwitserlood vond 5 Uur Live te zwaar

Hannelore Zwitserlood vond haar baan bij het dagelijkse RTL 4-programma 5 Uur Live veel te zwaar. Ze heeft er bewust voor gekozen om terug te keren naar Radio 538. Dat heeft de radiosidekick laten weten in Shownieuws op SBS 6. Zwitserlood vertrok vorig jaar bij De Coen & Sander Show om sidekick te worden in 5 Uur Live, maar heeft het slechts één seizoen volgehouden. “Ik werkte 40 uur per week bij de televisie en ik werk ook nog als voice-over en dat was ook al ruim 20 uur per week.”

Op een gegeven moment ging het niet goed meer, aldus Zwitserlood. “Thuis liep de hele boel in de soep. Mijn man Remco is toen wat minder gaan werken, want het ging allemaal mis.”

Haar dochters begonnen Zwitserlood ernstig te missen. “De meiden misten me natuurlijk. Toen had ik een gesprek met mijn oudste dochter Juliëtte en zij zei: ‘Mam, ik wil graag dat je terug gaat naar de radio, want toen was je een leukere moeder.’”

Zwitserlood kan zich die uitspraak van haar dochter maar al te goed herinneren. “Ik moet bijna weer huilen als ik het zeg. Dat is gewoon heel heftig.”

Op 7 januari keert Zwitserlood terug op de radio bij Radio 538. Ze wordt onderdeel van de nieuwe ochtendshow van Frank Dane.

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen