Erland ontkent dat hij Ronald binnenloodste bij BLVD

Ronald Molendijk heeft zijn baantje bij RTL Boulevard niet te danken aan zijn beste vriend Erland Galjaard. Dat zegt de oud-programmabaas van RTL 4 gezegd in de podcast 30 Minuten Rauw. Veel kijkers ergeren zich mateloos aan de ietwat pedante Molendijk en denken dat hij zonder Galjaard niet in het programma terecht zou zijn gekomen. “Die is er echt alleen maar ingekomen door mij. Hij heeft ook zijn hele muziekcarrière aan mij te danken!“, lacht de oud-zenderbaas aanvankelijk.

Galjaard ontkent enige betrokkenheid bij zijn Boulevard-aanstelling. “Toen ik hem leerde kennen, heb ik hem niet eens voorgesteld bij Boulevard. Carlo van Lienden, die Boulevard leidde, zei op een gegeven moment: ‘Die Ronald die bij Idols zit is wel een uitgesproken man. Die gaan we eens testen.’ Dat hebben ze gedaan en daar heb ik verder niets mee te maken gehad. Sterker nog: hij zit er nu nog en ik ben al een jaar weg, dus als ze hem hadden willen killen, dan hadden ze het al lang gedaan natuurlijk.

Vindt hij de kritiek op Molendijk vervelend? “Dat vind ik toch naar, omdat het ook weer over een ander gaat en het niet eerlijk is. Er wordt net gedaan of die man nergens verstand van heeft en dat is complete onzin. Die man is een wandelende encyclopedie.”

Hij benadrukt hoe groot Molendijk is in de muziekwereld. “Het grappige is dat ik Ronald pas zes of zeven jaar ken. Ik was vroeger een van de mensen die naar hem toeging om naar hem te luisteren. Ik was groot fan van hem. Hij had zijn eigen platenwinkel. Hij was ook het voorbeeld van dj’s als Armin van Buuren.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen