Erland Galjaard in gesprek met John de Mol

Voor tv-insiders is het al sinds zijn vertrek bij RTL afgelopen februari een uitgemaakte zaak: Erland Galjaard gaat aan de slag voor concurrent Talpa TV van John de Mol. Hij moet officieel nog tot januari wachten, want dan loopt het concurrentiebeding af, maar inmiddels is de programmabaas wel open over zijn ambities. De tv-bobo bevestigt in weekblad Story dat hij aan het praten is over een rol binnen SBS. “Ik ben voorzichtig in gesprek met John de Mol“, zegt hij.

De geruchten zingen al heel lang rond en als we Galjaard mogen geloven gaat het er dus wel van komen. “We moeten kijken of we elkaar daarin kunnen vinden. Maar ik blijf ook zeker iets in de muziek doen!

Meer wil Galjaard er niet over kwijt. Ongetwijfeld zal volgende maand bekend worden dat hij een bepaalde functie gaat bekleden binnen het bedrijf van De Mol.

Volgens critici Jan Roos en Wilfred Genee weet Galjaard al sinds veel langere tijd dat hij aan de slag gaat bij De Mol. Volgens hen is zijn benoeming van Twan Huys tot de late-night-ster van RTL 4 namelijk een ‘cadeautje’ aan De Mol.

Eén ding is zeker: Galjaard heeft RTL, mede door de aanstelling van Huys, in puin achtergelaten. De zendergroep staat er niet best voor, maar toch ziet De Mol in hem kennelijk de man die Talpa TV tot grotere hoogten kan brengen.

Het Story-artikel ‘Tragisch misverstand rond Wendy van Dijk, Ze dachten dat mijn zoon Sem dood was…’ kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen