Boulevard en Shownieuws vinden Dave Roelvink dom

RTL Boulevard en Shownieuws vinden dat Dave Roelvink zich woensdag dom heeft gedragen in de rechtbank in Amsterdam, waar hij terechtstond voor snelwegterreur op de A10. Dat gaven sterren van de showrubrieken aan op RTL 4 en SBS 6. Roelvink gaf toe dat hij stomdronken met torenhoge snelheden over de snelweg reed, maar ontkende dat hij stil ging staan in de Coentunnel, zoals de politieagent van dienst waarnam. Dat kun je beter niet doen, aldus John van den Heuvel.

De verklaring van een agent in twijfel nemen is niet handig, aldus Van den Heuvel. “Dat is dom. Dat heeft ook eigenlijk helemaal niet zo veel invloed op die zaak. Het is ook vrij makkelijk te weerleggen, want die hele Coentunnel hangt vol met camera’s, dus als dat een issue zou worden, dan vraag je die camerabeelden op. Wat hij daar nou weer mee beoogt… Het is niet slim, want je kan beter in een verhaal waarbij je aan alle kanten fout zit, het boetekleed aantrekken en niet om zo’n detail gaan zeuren.”

Roelvink moet 1.750 euro boete, een rijontzegging van een half jaar en 40 uur taakstraf. “Op het moment dat een normale Nederlander ergens parkjes moet gaan aanharken of in een bejaardentehuis moet gaan werken, trekt dat minder aandacht dan bij hem. In die zin speelt zijn bekendheid dan een nadelige rol.”

Showkenner Aran Bade: “Het is oliedom. Het is zijn eigen fout en hij moet zelf op de blaren zitten.”

Later op de avond merkte Shownieuws-deskundige Mark Labrand op: “Ik hoorde hem ook nog zeggen dat hij zelf beter drank kan hebben dan andere mensen.”

Evert Santegoeds: “Ja, dat zei hij ook. Dat was dan weer een onhandige opmerking. Dat zei hij vandaag in de rechtbank dat hij meer kan hebben dan mensen van hetzelfde gewicht. Dat was een beetje dom na al die excuses die hij steeds maakte.”

Dave Roelvink, die al jaren een twijfelachtig imago heeft, is momenteel te zien in een soapserie op SBS 6.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen