BNNVARA bevestigt tv-exit Spuiten en Slikken

Het was eigenlijk al bekend, maar nu is het dan ook bevestigd door BNNVARA: de tv-klassieker Spuiten en Slikken verdwijnt van de buis. Wel zal de titel voortleven op het internet. Dat heeft de omroep laten weten. Spuiten en Slikken is vanaf nu de overkoepelende naam van alles wat de omroep online met seks en drugs doet. Er verschijnen vooralsnog drie webseries onder deze vlag: Emma’s Peepshow met Emma Wortelboer, De Seksmobiel met Jurre Geluk en Drugslab met drie tv-talenten.

Jurre Geluk, die voorheen samen met Emma Wortelboer Spuiten en Slikken op tv presenteerde, zegt: “Jonge mensen zitten tegenwoordig nu eenmaal vooral meer online, dus daar willen wij ook zitten. We willen met Spuiten en Slikken niet alleen voorlichting geven over seks en drugs maar ook echt in contact staan met onze kijkers.”

Hij vervolgt: “Bij ons krijgen ze de vrijheid om hun verhaal te delen of om vragen te stellen die veel andere mensen niet durven te stellen. Wij staan echt open voor álles. Daar ben ik supertrots op.”

Emma Wortelboer, die vandaag haar webserie Emma’s Peepshow lanceert, zegt: “Er is online veel over seks te vinden, maar dat is vooral porno. Ik wil met Spuiten en Slikken een veilige plek creëren waar het niet uitmaakt wie je bent of wat je doet en waar jonge mensen op ieder moment van de dag de juiste informatie kunnen vinden.”

In mijn Peepshow probeer ik zoveel mogelijk gekke fabeltjes rondom seks en seksualiteit uit de wereld te helpen. Ik wil het gesprek over seks, liefde en je lichaam echt helemaal opengooien. Mensen doen tegenwoordig helaas nog steeds shady over dingen als tampons of anale seks. Ik vind dat nergens voor nodig.”

De Spuiten en Slikken-website vindt u hier. De webseries zullen niet alleen op deze website, maar ook op NPO.nl en YouTube worden aangeboden.

Foto: Wessel de Groot, BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen