Art Rooijakkers: ‘Ik ben heroïnejunk qua kijkcijfers’

Art Rooijakkers is net als veel andere tv-makers geobsedeerd door kijkcijfers. Hij voelt zich soms net een heroïnejunk als het gaat om het dagelijkse half-achtmoment. Dat vertelt hij in de VARAgids. Elke ochtend om half acht publiceert Stichting KijkOnderzoek de kijkcijfers van de avond ervoor. De presentator wordt er een soort van opgewonden van, legt hij uit. “Ik voel me een soort heroïnejunk als het om kijkcijfers gaat. Het is een soort shot waar je naar op zoek bent.”

Zijn vrouw werkt ook bij de televisie. “We werken allebei bij televisie, dus het moment dat ’s ochtends om 7.30 uur de kijkcijfers online staan, is een belangrijk moment.

Andrea Pleijte, zoals zijn vrouw heet, zegt: “Het is de hel. Als ik met Johnny de Mol een nieuwe reeks heb, dan appen we al om 7.00 uur met elkaar. Het maakt de dag wel leuker als het cijfer goed is.

Soms is Rooijakkers ook totaal niet met kijkcijfers bezig, legt hij uit. “Soms werkt het ook andersom: bij de finale van Wie is de Mol? weet je dat er 3 miljoen mensen kijken, maar daar moet je niet mee bezig zijn.”

Rooijakkers is sinds dit tv-seizoen werkzaam bij RTL. Hij heeft zich sinds zijn komst niet bepaald populair gemaakt, omdat hij volgens Radio 538-dj Coen Swijnenberg heeft gezorgd voor het ontslag van Dennis Weening als presentawtor van Expeditie Robinson.

Het VARAgids-interview met Art Roijakkers kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen