Angela weet niet of Peter R. de Vries haar aardig vindt

Angela de Jong weet niet of Peter R. de Vries haar een aardige vrouw vindt. Hij doet eigenlijk tegen niemand heel erg gezellig. Dat heeft de AD-ster gezegd in een online rubriek van DWDD. Als echte mediavrouw wordt De Jong tegenwoordig regelmatig met talkshowroutinier De Vries geconfronteerd. Ze zaten onlangs samen in DWDD om over de horrorcijfers van Twan Huys te praten. De Vries deed weer ouderwets alsof hij het patent op de waarheid heeft, maar La Jong gaf goed tegengas.

De Jong raakte aan tafel lichtelijk in de clinch met De Vries. Was het na afloop weer koek en ei? “Ja, voor zo ver het al koek en ei is met Peter R. de Vries. Peter R. de Vries is gewoon niet zo van de small talk. De meeste mensen zeg je even gewoon hoe de dag was, maar daar is Peter niet zo van.”

Maar ze hebben samen toch lekker gekeuveld tijdens een onderonsje voor HP/DeTijd? “We hebben samen een interview gedaan met HP/DeTijd over het te gast zijn in talkshows. Ik dacht toen: het ligt vast aan mij, hij vindt mij niet heel aardig ofzo. Maar hij deed tegen Sander Schimmelpenninck precies hetzelfde als tegen mij, dus dan zal het niet aan mij liggen. Al zal hij mij misschien ook echt niet aardig vinden, maar dat maakt niet uit.

Ze vindt het belangrijk dat mensen haar aardig vinden en dat het gezellig is. “Ik wil gewoon altijd dat het gezellig is in mijn leven, dus dan wil ik ook dat het daar gezellig is.”

Haar imago is minder gezellig. “Dat is een beetje wat de sociale media ervan hebben gemaakt, denk ik. Als je de headlines leest wat ze ervan maken en je leest dan mijn column, dan herken je negen van de tien keer niet wat ik geschreven heb. Er is geen beginnen aan om dat recht te zetten.”

Mensen willen je heel graag in een hokje stoppen. Dat heb ik zelf ook bij een aantal mensen. Ik zit blijkbaar in het hokje van heel kritisch.”

Het DWDD-item met De Jong kunt u hier terugkijken:

Foto: RTL

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen