Willibord Frequin: ‘Te veel allochtonen in Rotterdam’

Willibord Frequin vindt net als Gerard Cox dat er te veel allochtonen in Rotterdam wonen. Het baart hem zorgen dat de Nederlanders worden verdrongen in de tweede stad van ons land. Dat zegt hij in gesprek met Story. Cox, die net als Frequin te zien is in de RTL-serie Beter Laat Dan Nooit, veroorzaakte in de zomer flink wat controverse met soortgelijke uitspraken over Rotterdam. “Meer dan de helft is allochtoon“, zei hij. “Ik loop door de stad en het kan ook Ankara zijn of Paramaribo.

Nu laat Frequin een soortgelijk geluid horen. Op de vraag van Story-reporter Catherine Keyl of hij zich wel eens zorgen maakt, antwoordt hij: “Ja, toch wel, Catherine. Ik maak me zorgen over de toekomst.”

De allochtonen nemen het land over, aldus Frequin. “Als je ziet dat een groot deel van Rotterdam al van buitenlandse komaf is, vraag ik me af hoe dat zal gaan als mijn kleinkinderen groot zijn. Het lijkt wel of niemand in Nederland dat gevaar ziet…

Verder probeert Frequin zich niet meer zo druk te maken in het leven. “Ik werk af en toe in de zaak van mijn kinderen, een videoproductiebedrijf. Maar niet veel meer. Ik probeer te lezen. Boeken over Lubbers en Churchill. En ik kijk Netflix over Hitler en Stalin.

Het Story-interview met Willibord Frequin kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen