Twan Huys voor derde avond op rij uit kijkcijfer top 25

Het begint er een beetje op te lijken dat RTL Late Night met Twan Huys niet meer te redden is. De talkshow trok woensdag voor de derde avond op rij niet genoeg kijkers voor een plek in de kijkcijfer top 25. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Net als op maandag en dinsdag, toen er 364.000 en 309.000 mensen keken, waren ook de 310.000 kijkers van woensdag niet genoeg voor een plek in het kijkcijferoverzicht. Huys trok slechts 8 procent van alle kijkers om half elf.

Huys had op dinsdag en woensdag te kampen met forse concurrentie met het Champions League-voetbal op Veronica, maar uit de kijkcijfer top 25 verdwijnen kun je niet alleen wijten aan voetbal.

Inmiddels scoort Huys avond aan avond cijfers waar Humberto Tan nog wit bij weg zou trekken. De keuze voor Huys als de nieuwe latenightster van RTL 4 was het laatste wapenfeit van oud-programmabaas Erland Galjaard, die de zender in puin heeft achtergelaten.

Na een paar uitzendweken zal Huys hem wel een beetje beginnen te knijpen dat hij zijn succesvolle carrière bij de NPO heeft ingeruild voor licht amusement op RTL 4. Net als Tan promoot hij regelmatig RTL-programma’s, zoals dinsdag nog Holland – België, en dat zal nou niet bepaald zijn ambitie zijn.

Nog altijd is er weinig enthousiasme over Huys als RTL-ster. Aan de lopende band moet de presentator meningen incasseren. Afgelopen avond bijvoorbeeld van Patrick Kicken: “Even over dat er zo weinig kijkers naar Twan Huys loeren bij RTL4.. Dit wisten we toch van tevoren al? Mensen willen een beetje lachen en gezelligheid voor het slapengaan, geen schoolmeester die ze de les komt lezen.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen