Rick Nieman merkt dat tv-gedrag nu rap verandert

Rick Nieman merkt dat zijn eigen kijkgedrag in een rap tempo veranderd is. Hij kijkt nog steeds veel televisie, maar wel heel anders dan voorheen. Dat heeft hij vrijdag gezegd in Pauw. Nieman, presentator van WNL op Zondag en man van Sacha de Boer, is een fervent tv-kijker. “Ja, maar ik merk wel dat de laatste jaren heel erg verandert hoe je kijkt. Ook gewoon omdat het nu kan. Toen het internet kwam, zei iedereen: ‘Nu gaat het gedrag van iedereen veranderen.’ Dat was nog niet zo.

Nu het internet zich ontwikkelt, verandert het kijkgedrag veel sneller, aldus Nieman. “Je bleeft eerst toch gewoon traditioneel tv kijken, maar de laatste tijd zie je dat het heel erg verandert.

Die verschuiving komt vooral door technologische ontwikkelingen, zegt de presentator. “Je kunt nu op je telefoontje kijken. Je hebt overal 4G en je databundel is groot genoeg om gewoon eventjes in de auto iets terug te kijken of als je in de trein zit.”

Ik kijk veel, maar ik graas alles. Ik luister naar wat andere mensen leuk vinden of ik vind via social media wat ik terug moet kijken. Ik kijk veel, maar dan anders.”

Foto: BNNVARA

Meer in WNL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen