Richard Groenendijk niet nieuwe host Ranking the Stars

Richard Groenendijk heeft het verzoek van BNNVARA om Paul de Leeuw op te volgen als presentator van Ranking the Stars naast zich neergelegd. Dat heeft de komediant laten weten aan RTL Boulevard. Groenendijk onthulde vorige week in Koffietijd dat hij voor de show is gevraagd, maar wilde toen nog niet zeggen of hij het wel of niet ging doen. Nu zegt hij: “Ik ben inderdaad gevraagd, maar ik heb besloten om het niet te doen. Ik heb het vijf jaar lang gedaan“, zo laat hij weten.

De afgelopen jaren zat Groenendijk in alle afleveringen. “Ik heb er elke aflevering in gezeten en alle hoeken van het programma gezien. Dan zou ik daar nu opeens als presentator gaan staan… Dat voelt gewoon niet goed.”

Bovendien voelt het niet goed naar De Leeuw toe, zegt hij. “Ik ben sowieso ook een ander iemand dan Paul en ik denk niet dat ik het op die manier zou kunnen doen. Los van dat ben ik ook heel goed bevriend met Paul en ik weet hoe graag hij het mee had willen nemen naar RTL 4. Ik heb er dus geen moment over getwijfeld. Dat wordt overal geschreven van: ‘Hij is aan het twijfelen’, en ‘hij gaat het doen’. Maar ik word níet de nieuwe presentator van Ranking the Stars.”

Wie moet BNNVARA dan aannemen? “Ik zou heel iemand anders vragen. Ik zou misschien wel een vrouw doen. Een beetje zoals je vroeger Chazia Mourali had. Of misschien moet de NPO er gewoon nog eens over nadenken en de rechten verkopen aan RTL. Dan kan Paul blijven.”

Groenendijk keert sowieso niet terug als vaste gast. Daar sluit collega Patty Brard zich bij aan: “Richard en ik hadden allebei wel zoiets van dat dit ons laatste seizoen was. Dat komt goed uit, want Paul is er niet meer. Wie er ook gaat staan, we vonden het eigenlijk wel een beetje klaar.”

Brard: “Ik adviseer eigenlijk dat het programma op is en dat ze ermee moeten ophouden nu Paul de Leeuw de overstap naar RTL heeft gemaakt.”

Foto: RTL

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen