‘Privé noemt RTL Boulevard bewust nooit als bron’

Er heerst wat ergernis bij RTL Boulevard over de manier waarop de Privé-afdeling van De Telegraaf bronvermelding toepast. Het showkatern mijdt bewust de naam Boulevard. Dat melden verslaggever Jermaine Ellenkamp en presentator Luuk Ikink op Twitter. Ellenkamp moest zijn ergernis kwijt na een Privé-artikel over de Twan Huys-rel. “Ik moet iedere keer weer lachen wanneer De Telegraaf in haar artikelen RTL Boulevard niet als bron noemt, maar ‘RTL’ gebruikt. Treurig.”

Hij vindt het merkwaardig. “Bij De Telegraaf melden ze wel RTL Late Night en RTL Nieuws, maar RTL Boulevard wordt afgekort naar RTL.

Het is onzin om RTL Boulevard ‘RTL’ te noemen, aldus Ellenkamp. “Als je het niveau over zou nemen wordt het steevast ‘aldus Rutte tegen Mediahuis’.

Daarop krijgt Ellenkamp steun van Boulevard-held Ikink. “Dit doet dus alleen de Privé-afdeling.. is policy daar. Als de nieuwsredactie of een andere afdeling ons citeert is het wel inclusief ‘Boulevard’. We moeten er op onze redactie altijd een beetje om gniffelen.

Dan escaleert de zaak en krijgt Ellenkamp het aan de stok met Telegraaf-verslaggever Mike Verweij. “Hahahaha. Vervelende (lachwekkende) berichten in de DM en een blokkade van Mike Verweij door deze tweet. 👇🏻 Gevoelig puntje.

En dat omdat wij, volgens Mike, geen Telesport als bron melden, maar Telegraaf. Ik vind dat men nu ook ‘Luuk’s social corner’ moet melden als bron in plaats van RTL Boulevard.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen