NPO vindt dat ze genoeg aandacht steekt in NLZIET

De NPO herkent zich niet in de kritiek dat ze niet genoeg aandacht zou besteden aan NLZIET, de gezamenlijke videodienst met RTL en SBS. Dat zegt bestuurder Martijn van Dam in NRC Handelsblad. NLZIET is in het leven geroepen, zodat de drie grote zendergroepen van ons land een vuist kunnen bieden tegen de invasie van Amerikaanse videogiganten. De Tweede Kamer en de Raad voor Cultuur vinden dat de NPO net als RTL en SBS meer aandacht moet steken in dit platform.

Van Dam: “Mijn beeld is dat we dat juist heel sterk doen, het grootste deel van de abonnees komt van de NPO af. NLziet is een mooi alternatief voor een tv-abonnement, want daarin zitten alle grote zenders en hun on-demand-diensten.

Nu het oud-PvdA-kopstuk een jaar in dienst is van de NPO treedt hij opeens naar buiten met een pittig radio-interview op NPO Radio 1, dit interview in NRC en een blogpost op de NPO-site, waarin hij praat over de ontwikkelingen van de NPO op het gebied van zijn portefeuille: technologie en innovatie. Daarin wordt NPO Start zes keer genoemd en NLZIET geen enkele keer.

Al met al houdt de NPO de focus dus op zijn eigen platform NPO Start en de betaalde versie NPO Plus. Opvallend aan de betaalde versie is dat de beeldkwaliteit ervan nog niet aan die van Netflix kan tippen.

Dat blijft voorlopig zo, aldus Van Dam. “De beeldkwaliteit is wel goed, zeker op je mobiel of tablet, maar het is inderdaad geen HD. Dat brengt veel extra kosten met zich mee; het loopt in de miljoenen. We hebben maar beperkte middelen dus we kunnen die stap nu nog niet zetten.

Foto: NLZIET

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen