Matthijs emotioneel door overlijden Charles Aznavour

Matthijs van Nieuwkerk was maandag in De Wereld Draait Door zichtbaar geëmotioneerd door het overlijden van de Franse zanger Charles Aznavour. Dat was te zien in de uitzending op NPO 1. Van Nieuwkerk opende de uitzending zoals gebruikelijk met de aankondiging van zijn gasten, maar direct daarna werd een videoclip van Aznavour ingestart, die door hem en tafelheer Özcan Akyol werd bekeken. Akyol: “Als ik zo’n pushbericht krijg dat hij is overleden, denk ik eigenlijk meteen aan jou.”

Matthijs van Nieuwkerk: “Natuurlijk, dit is een rare dag. Het is niet per se een verdrietige dag, want hij is 94 geworden, dat is mooi en in je slaap sterven: beter kan eigenlijk nog niet. Dit is de stem – ik ben nu 58 – mij al 54 jaar vergezeld. Die hoort bij mijn leven, ja.”

De talkshowhost voelt zich in de steek gelaten. “Ik voel me gek genoeg – ik ben een volwassen kerel – verweesd op zo’n dag. Hij hoort bij mijn leven. Hij hoorde bij mijn moeder, ik heb dat overgenomen. Hij was er op alle mogelijke momenten, ook toen ik jong was. In gare autootjes, hotelletjes. Hij zong me naar de horizon. Ik heb hem later aan mijn vrouw en kinderen laten horen en heb veel over hem geschreven.”

Dan emotioneel: “Het is die stem die mij altijd direct raakte. Omdat mijn moeder er vrolijk van werd en later ben ik er… Afijn… Dan bereikt het bericht je dat hij is overleden. Oké, zo gaan die dingen. Je wist dat het een keer ging gebeuren, niet?

Van Nieuwkerk praatte er aan tafel over door met Ivo Niehe. “Ja, Ivo, fijn dat je er bent en dat je kon. Wij zijn broeders in de liefde voor Charles. We stonden naast elkaar en hebben er vaak over gesproken.”

Niehe: “Jij belde mij om half vier, je liet me bellen, en toen dacht ik: waarom heb je je zelf om half vier niet gebeld? Jij bent de gedroomde gast voor ieder programma nu.”

Van Nieuwkerk: “Ik ben ook veel gebeld vanmiddag.

DWDD trok gisteren 1,3 miljoen kijkers (27 procent) naar NPO 1.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen