Koffietijd stopt Richard Groenendijk in ranzig hotel

Cabaretier Richard Groenendijk is door de talkshow Koffietijd in een heel smerig hotel gestopt. Er liepen zelfs zilvervisjes over het bed. Dat heeft hij woensdag gezegd tegen de presentatrice van de show: Loretta Schrijver. Groenendijk had geen zin om voor dag en dauw op te staan om naar de Koffietijd-studio te rijden en liet de redactie daarom een hotelletje in de buurt regelen. Dat had hij beter zelf kunnen doen, want kennelijk had de redactie de beoordelingsscore op Booking.com gemist.

De komediant wist niet wat hij méémaakte. “Ik zal geen namen noemen, maar ik had vannacht een héél smerig hotel. Het was wel fijn dat ik m’n eigen dekbed had. Ik heb voor het eerst in heel lange tijd geklaagd bij de balie. Er liepen van die zilvervisjes in m’n bed, ken je dat? Ik vind het geen leuke dieren. Het was wel echt vies, ja. Dat ben ik niet gewend.

Als hij straks op tour gaat met zijn theatershow, zal hij ook vaak in hotels slapen. “Dan regel ik wel betere hotels als ik op tournee ben. Het zijn niet de hotels die Koffietijd regelt.

Schrijver: “Ik zal het aan de productie doorgeven.

En waarom had Groenendijk eigenlijk zijn eigen dekbed mee? “Ik heb dat heel mijn leven al gehad dat ik last heb met slapen, dus neem ik mijn eigen dekbed mee. Ik heb er gewoon standaard één in de auto liggen, in een zak. Ik ben groot, ik ben 1,92 meter en 102 kilo, en ze hebben altijd van die pannenlappen. Dan hang ik er half buiten, dat vind ik niet fijn. Het zijn altijd eenpersoonsdekbedden, nooit tweepersoons. Ik heb voor mezelf een tweepersoons.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen