Jack Spijkerman wil wekelijks terug op de radio

Jack Spijkerman zou het hartstikke leuk vinden om terug te keren op de radio, maar dan niet in een dagelijkse frequentie. Dat heeft hij laten weten in een interview met Patrick Kicken voor Radio.nl. Wat Catherine Keyl een beetje heeft met tv – ze wil geen dagelijkse talkshow meer maar wel een wekelijkse – heeft Jack Spijkerman met de radio. “Ik zou wel weer radio willen maken, maar dan één keer per week. Er is een jaar of vijf geleden overigens wel even sprake van geweest“, zegt hij.

Met wie was hij dan in gesprek? “Ik ben in gesprek geweest met BNN, maar toen belandde ik net in het ziekenhuis en ik had geen tijd. BNN belde mij wel eens om te brainstormen met mensen en dat vond ik ook leuk om een inspirerend praatje te houden.”

Wat als hij nu weer gebeld wordt? “Als ze me nu zouden vragen, dan zou ik best een programma willen doen met wensen of gewoon bellen met mensen, van: ‘Wat wil je kwijt?’ Talk radio. Ik zou een kruising maken van alles en nog wat, met veel humor. Maar alleen als het één keer in de week is. Niet elke dag.”

Iedereen wil altijd maar dagelijks, klaagt Spijkerman. Dat was ook al in zijn hoogtijdagen op tv, stelt hij. “Iemand van de VPRO, iemand van de VARA en iemand van de NOS zijn in de tijd van Kopspijkers TV nog bij me geweest om dat dagelijks te gaan doen. Ik zei: ‘Dat gaan we niet doen. Ik werk een week aan het programma en dat moet top zijn.’ Het programma is dan juist zo goed omdat het zo zorgvuldig is. Anders wordt het hapsnap en dat past niet bij mij. Daar word ik niet gelukkig van.”

Arjen Lubach klaagt ook wel eens dat hij absoluut niet dagelijks op tv wil. “Arjen heeft vroeger nog wel geschreven bij Kopspijkers. Ook hij werkt er een hele week aan. Je ziet dan Margriet met haar programma M en die begint elke dag met grapjes, dan denk ik: ja, dat krijg je dan.”

Het interview met Jack Spijkerman kunt u hier bekijken.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen