Jack Spijkerman belazerde Kopspijkers-kijker

Kopspijkers is één van de grootste hits uit de moderne tv-geschiedenis. Een onderdeel uit het programma – grappige televisiefragmentjes – is met groot succes overgenomen door De Wereld Draait Door, dat er nog elke dag furore mee maakt. Gastheer Jack Spijkerman kwam aan die fragmentjes door elke week een oproep te doen aan de kijkers thuis. Die werden echter flink bedonderd: Spijkerman beloofde elke week een videorecorder te verloten onder tipgevers, maar deed dat nooit.

Spijkerman belazerde de boel. “Het was aardig bedacht van me dat ik elke week zei: ‘De beste tip wordt beloond met een videorecorder.’ Dat was in die tijd nog een heel ding. Ik zei dan: ‘Die is deze week gewonnen door Jan Deksel’”, legt hij uit in een interview met Patrick Kicken voor Radio.nl.

Hij vervolgt: “Na een jaar zei Vera Keur: ‘Waar betaal jij die videorecorders van?’ Ik zei: ‘Vera, ik heb helemaal geen videorecorder.’ Ha ha ha. Later werd het het Kopspijkers Pretpakket, maar die heeft ook nooit bestaan. Ha ha.

Mijn vrienden zeiden altijd: ‘Hé, je hebt mijn naam weer gebruikt, hè?’ Later hebben we nog wel een shirt gehad, dat wel echt verstuurd werd.”

Het interview met Jack Spijkerman kunt u hier bekijken.

Foto: RTL

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen