Iris Hond stuurde Matthijs appje na sterven Aznavour

Bekend Nederland was meer bezig met Matthijs van Nieuwkerk dan met Charles Aznavour zelf toen de zanger vorige week kwam te overlijden. Ook Iris Hond moest gelijk aan de talkshowhost denken. Dat zegt de pianistvrouw in Het Parool. Van Nieuwkerk stond in zijn programma uitgebreid stil bij het overlijden. Tafelheer Özcan Akyol gaf toen al aan dat hij direct aan hem moest denken en ook bij Hond speelde dat. “Ik moest meteen aan Matthijs denken toen ik het hoorde.

Hond besloot direct contact op te nemen met de NPO-ster. “Ik heb hem ook direct een appje gestuurd: gecondoleerd.”

Zelf kende Hond de muziek van Aznavour ook goed, al is ze niet idolaat. “Ik ben met Franse chansons opgegroeid. Mijn ouders draaiden Aznavour, maar ook Yves Duteil en Jacques Brel. Ik houd er ook van, maar kan er niet uren naar luisteren. Ik houd vooral van de herinneringen die zulke muziek bij me oproept.

Van Nieuwkerk is niet zomaar iemand voor Hond. Ze heeft veel aan hem te danken. “In De Wereld Draait Door had ik Purple Rain gespeeld en dat had Prince gehoord. Waarna ik een uitnodiging kreeg met hem op te treden. Een enorme eer.”

Ik naar Minneapolis, waar ik uitgebreid sprak met zijn management. Maar net voor het concert overleed hij.”

Het Parool-interview met Iris Hond kunt u lezen via Blendle.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen