Irene Moors sorteert voor op vertrek bij SBS 6

Het lijkt erop dat Irene Moors en SBS 6 uit elkaar gaan. Over drie maanden verloopt haar contract en er is geen zicht op nieuwe programma’s. Dat vertelt de presentatrice in weekblad Story. Moors is openhartig over haar gebrek aan werk. “Tot aan begin volgend jaar heb ik geen opnames staan. Wat er daarna gebeurt? Ik weet het niet. Dat is afwachten“, zegt ze. “Ik laat me echter niet gek maken. Ik loop dertig jaar mee en als er ergens een deur dichtgaat, gaat er altijd weer een raam open.

Met die uitspraak lijkt Moors voor te sorteren op een vertrek bij SBS 6. Heeft ze dan geen goede klik met zendereigenaar John de Mol? “Ik heb met John gesproken toen we eerder De Perfecte Vraag opnamen, maar daarna heb ik geen koffie of zo met hem gedronken.

Moors heeft RTL na 26 jaar verlaten voor haar SBS-avontuur, maar toch heeft ze nu geen spijt. “Ik had niets meer bij RTL 4. Ik wilde daar helemaal niet weg. Als het aan mij had gelegen, had ik er nog steeds programma’s gemaakt. Alleen en met Carlo Boszhard. Die kans heb ik echter niet gekregen. En SBS 6 bood mij een driejarig contract aan.

SBS 6 is zijn beloftes nagekomen. Volgens het contract mocht ze in elk geval zes programma’s maken. Dat is in haar eerste jaar bij de zender al ingelost. “Ik presenteerde De Vreemde Eend, Over smaak valt te twisten, Naar bed met Irene en De Perfecte Vraag. Daarnaast waren er nog wat eenmalige shows. Eigenlijk kun je wel zeggen dat ik mijn kruit direct heb verschoten.”

Story-baas Guido den Aantrekker stipte het nieuws gisterenavond laat aan in Shownieuws: “Wij bij Story maken ons een beetje zorgen over het verloop van haar carrière, want we hebben haar gesproken en ze vertelde ons dat ze tot het eind van het jaar eigenlijk helemaal geen programma meer heeft. In haar contract stond dat ze zes programma’s mocht gaan maken en dat heeft ze al gedaan. Ik vind haar persoonlijk echt een heel leuke presentatrice, maar ze heeft nu een lege agenda. Ik hoop persoonlijk dat er nog wel iets voor haar klaar staat.”

SBS 6 wilde tegenover Story niet reageren, maar wel tegenover Shownieuws. “Daar wordt gezegd dat ze heel blij zijn met Irene als presentatrice en dat haar contract in 2019 afloopt.

Foto: SBS, Nick van Ormondt

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen