Gordon miste Erland Galjaard bij RTL

Het vertrek van Erland Galjaard als baas van RTL 4 is een van de redenen dat Gordon in januari overstapt naar het SBS 6 van John de Mol. Dat zegt de tv-ster in gesprek met NU.nl. De nieuwe tv-show Screentest, dat vanavond van start gaat tegenover Boer Zoekt Vrouw, is zijn laatste klus voor RTL 4. Hij vindt dat het backstage niet meer voelt als voorheen. “RTL was een warm bad en dat kwam mede door Erland. In het laatste jaar miste ik hem eigenlijk al als sparringpartner.”

Met het nieuwe RTL leeft hij niet in onmin. “RTL en ik gaan in goede harmonie uit elkaar en zo hoort het ook. 20 oktober is mijn laatste dag en dan hebben we nog een afscheidsetentje. Daar kijk ik naar uit, ik zie er tegelijkertijd ook tegenop.”

Gordon vindt het geweldig om met Screentest te vertrekken bij RTL. “Ik heb waanzinnige programma’s mogen maken bij RTL, maar mijn laatste drie (The Voice Senior, Gordon in Wonderland en Screentest) springen er wat mij betreft echt uit.”

Bij Talpa TV heeft Gordon een contract voor maar liefst vijf jaar getekend. “Ik heb gewoon mijn contract niet verlengd bij RTL en zocht naar nieuwe prikkels. Natuurlijk zou ik het fijn vinden als ik mijn programma’s mee kon nemen, maar dat zien we na verloop van tijd wel. Daar maak ik mij niet zo druk meer om.”

Het interview met Gordon kunt u lezen op NU.nl.

Screentest is vanavond om 20.00 uur te zien op RTL 4.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen