EO-Tijs: ‘Daarom heeft Pauw wel talkshow en ik niet’

Tijs van den Brink denkt dat hij nu geen en Jeroen Pauw wél een talkshow heeft, omdat zijn tv-collega een stuk fanatieker is in tv-maken. Dat zegt de presentator in gesprek met Trouw. Van den Brink denkt soms dat hij misschien ambitieuzer had moeten zijn. “In 2012 maakten Andries Knevel en ik samen met Jeroen Pauw en Paul Witteman het programma ‘1 voor de verkiezingen’ en ik herinner me nog goed hoe Jeroen op een middag naar me toe kwam en geïrriteerd was“, vertelt de EO-ster.

Waar ging die irritatie over? “Over het feit dat een bepaalde gast óók in een ­ander programma zou zitten. Ik dacht: waar hééft-ie het over?

Enige tijd erna dacht hij erover na. “Later begreep ik pas dat die inzet, het knokken voor je gasten, uiteindelijk ook iets oplevert. En dat ik, als ik net zo fanatiek was ­geweest als sommige van mijn collega’s in de omroepwereld, misschien wel ­grotere programma’s had mogen ­maken.”

Ik zeg niet dat wat ik doe ­middelmatig is, maar toch… ik heb geen dagelijkse talkshow meer aan het einde van de dag.”

Dat was vroeger wel zo. “Toen we in 2014 moesten stoppen met Knevel & Van den Brink ben ik daar een weekend lang heel ­chagrijnig van geweest, maar daarna ­besloot ik dat ik mijn leven er niet door zou laten verpesten.”

Foto: EO, Willem-Jan de Bruin

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen