Zondag Met Lubach in 2019 alleen in najaar op tv

Het programma Zondag Met Lubach komt in 2019 alleen nog maar in het najaar op de buis. Daarmee komt er een einde aan de jaarlijkse carroussel van een voorjaarsserie en een najaarsserie. Dat bevestigt Arjen Lubach op Twitter. Lubach bevestigt de informatie die in een artikel van Vrij Nederland staat. Het tijdschrift stelt dat de satirische show ‘onmogelijk de rol van journalistieke waakhond kan vervullen’ nu het aantal afleveringen met maar liefst de helft wordt gekort.

Lubach reageert: “Zoals in het Vrij Nederland-stuk al werd aangestipt: in het voorjaar van 2019 is er even geen ZML. Ik maak een uitstapje naar een van m’n andere passies: theater. Uiteraard is het de bedoeling dat we na de tour in ’19 weer gewoon terugkomen met nieuwe ZML-afleveringen.”

Maar voor het zover is (het is immers nog 2018): aanstaande zondag beginnen we met een nieuwe reeks van tien afleveringen.

Het aantal afleveringen van Zondag Met Lubach is gegroeid van 14 in 2015 tot 18 in 2016 en 20 in 2017. Ook dit jaar zijn er 20 afleveringen. Volgend jaar zijn dat er dus maximaal 10.

Foto: VPRO

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen