‘Yvon Jaspers buit boerenimago al jaren financieel uit’

De Telegraaf is niet heel erg verrast over het Yvon Jaspers-schandaal. De tv-ster buit haar boerenimago immers al jaren financieel uit. Dat schrijft de krant vandaag in het artikel ‘Yvon Jaspers laat de boeren DORSEN’. Jaspers ‘casht al jaren met haar Boer Zoekt Vrouw-imago’, stelt de krant. “Ze heeft in de afgelopen jaren een heel imperium rond het programma opgebouwd. Ze verkoopt vrachtwagenladingen vol snuisterijen, veelal in boerenstijl“, is te lezen. En: “Daar bleef het niet bij.

Momenteel ligt Jaspers onder vuur omdat ze wordt betaald door een bedrijf dat de discutabele intensieve veehouderij uit de wind moet houden door het boerenleven een schattig imago te geven. Daar draagt Jaspers aan bij in haar NPO-shows.

De Telegraaf merkt op dat Jaspers bij KRO-NCRV heeft gedreigd geen Boer Zoekt Vrouw meer te zullen maken als Onze Boerderij, een programma over het boerenleven, geen vervolg zou krijgen.

De vraag die nu rijst is of dit door haar persoonlijke commerciële motieven werd ingegeven, want Onze Boerderij past precies bij de doelstelling die zij heeft opgekregen van ForFarmers.

Jaspers is een commercieel monster, blijkt uit het Telegraaf-artikel. Zo voert ze ook nog het merk Natuurlijk Yvon, waarmee ze allemaal boerentroepjes als gieters en krukjes verkoopt.

Yvon doet zelf ook actief mee aan het productieproces, want zij richtte een eigen groothandel in glas, porselein en aardewerk op, die zij Skoj BV noemt.”

En daar komen haar boekingen als spreker nog bij. Door haar Boer Zoekt Vrouw-bekendheid start haar prijs tegenwoordig bij 9.250 euro.

Het Telegraaf-artikel YVON JASPERS laat de boeren DORSEN kunt u lezen via Blendle.

Lees ook:
‘Yvon Jaspers zet geloofwaardigheid NPO op het spel’ (17 september)
NPO wacht onderzoek naar Yvon Jaspers af (19 september)

Foto: Linelle Deunk

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen