Wendy van Dijk vreest voor concurrentie met Robinson

Wendy van Dijk knijpt hem best een beetje. Ze is bij RTL 4 gewend om in het gespreide Voice-bedje te vallen, maar neemt er zelden risico. De enkele keren dat ze dat deed pakte dat niet zo goed uit, denk aan Million Dollar Wedding en Janzen & Van Dijk. Vanavond probeert ze het weer eens op eigen benen met de nieuwe, door Peter van der Vorst geproduceerde, televisieshow This Time Next Year. De show neemt het om 20.30 uur op tegen KLEM op NPO 1 en Expeditie Robinson op RTL 5.

En met name voor de concurrentie met kijkcijferkanon Expeditie Robinson vreest Van Dijk wel een beetje. “Ik ben heel benieuwd hoe het wordt ontvangen. Lastig dat we tegenover Expeditie Robinson zitten. RTL heeft er klaarblijkelijk groot vertrouwen in, maar ik ga niet onder stoelen of banken steken dat ik het best spannend vind. Ik moet het op eigen benen doen.

This Time Next Year behandelt in elke aflevering meerdere transformaties van mensen die een jaar langs ergens aan hebben gewerkt. De kijker hoeft niet een jaar lang te wachten, maar slechts enkele seconden.

Van Dijk in het AD: “Wij kozen ervoor dat ik alleen aan de voorkant weet wie ik tegenover me krijg. Daarna krijg ik een jaar geen informatie meer. Dat is ook een risico, omdat ik me dus niet mentaal op een gesprek kan voorbereiden. Dus laat het maar gebeuren, gooi die deur maar open. Best pittig, het werden namelijk ook wat slechtnieuwsgesprekken.

Het programma begint dus vanavond, om 20.30 uur op RTL 4.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen