Volkskrant vindt media hysterisch over kijkcijfers Huys

De Volkskrant vindt dat de media wel heel erg de focus leggen op de kijkcijfers van RTL Late Night met Twan Huys. Soms lijken journalisten er wel bezeten van. Dat stelt de krant in de rubriek Top & Flop, waarin die journalisten tot flop worden uitgeroepen. De Volkskrant leeft mee met de late talkshow van RTL 4 en zijn kersverse presentator Twan Huys. “Journalisten zijn bezeten van kijkcijfers. RTL Late Night is de klos. Dat was al zo toen Humberto Tan nog aan tafel zat, toch, Angela de Jong?

Volkskrant-journalist Paul Onkenhout: “Er gaat geen dag voorbij of een journalist werpt een blik op de kijkcijfers van de avondprogramma’s, concludeert dat winst van RTL Late Night is uitgebleven, wrijft in de handen, checkt het cijfer van concurrent Pauw, streept een paar niet zo heel erg bekende programma’s aan die beter zijn bekeken en tikt een stukje met de kop ‘RTL Late Night noteert weer laagterecord.’ (Het ANP, woensdag.)

Onkenhout wijst zijn collegajournalisten er graag op dat Huys net begonnen is met zijn talkshow. Hij vindt dit soort journalistiek dan gemakzuchtig. Helemaal als journalisten RTL gaan bellen voor een reactie en dan schrijven dat RTL Late Night nog niet van de buis wordt gehaald.

Je hoort en ziet overal dat het slecht gaat met RTL Late Night, vatte een presentator van kijkcijferkanon Telegraaf-video het woensdag samen. Nee! Echt?

Lees ook: Volkskrant: ‘Twan Huys moet echt beter gaan scoren’ (8 september)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen