Volkskrant: ‘Twan Huys moet echt beter gaan scoren’

De Volkskrant denkt dat Twan Huys zich zorgen moet gaan maken als de kijkcijfers van RTL Late Night niet stijgen. Dat stelt tv-recensent Haro Kraak in de krant. Huys scoort vooralsnog niet beter dan Humberto Tan. Op doordeweekse avonden doet hij het iets beter, maar op de Voice-vrijdag veel slechter. Gemiddeld keken er deze week 533.000 mensen naar het programma op RTL 4. “De kijkcijfers zijn lichtelijk teleurstellend tot nu toe, zeker gezien alle opwinding vooraf“, aldus Kraak.

RTL 4 wil de late avond terugveroveren, maar rekent Huys niet af op één of twee uitzendweken. “Natuurlijk zijn de ambities van RTL en Huys groot en daar horen hoge kijkcijfers bij, maar niemand zal van de eerste week records verwacht hebben.”

Het kan nog veranderen, aldus Kraak. “Er zijn genoeg talkshows die pas na maanden op gang kwamen en een groot publiek trokken; De Wereld Draait Door is het bekendste voorbeeld.”

Dat pad moet Huys ook volgen, zegt hij. “Als Huys rond de half miljoen kijkers blijft trekken, scoort hij even slecht als Tan deed in zijn laatste, mindere jaar. En dat zal na verloop van tijd gevolgen hebben.”

De analyse ‘Hoe verging het Twan Huys in zijn eerste week RTL Late Night?’ kunt u lezen op de Volkskrant-site.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen