Henny Huisman keihard: ‘Twan Huys heeft geen humor’

Henny Huisman is nog geen fan van de nieuwe presentator van RTL Late Night: Twan Huys. Hij vindt dat de presentator een gebrek aan humor heeft. Dat zegt de tv-dino in gesprek met de Story. Huisman begrijpt wel dat Huys geen publiekstrekker is. “Voor mijn gevoel mag de sfeer wel wat warmer. De vergelijking met Humberto Tan is snel gemaakt. Bij hem was het op het laatst nauwelijks nog journalistiek en bij Twan is het bijna té journalistiek“, zo laat de Surpriseshow-ster weten.

Als hij de baas van RTL 4 had geweest, dan had Huisman gekozen voor meer humor op de late avond. “Ik mis de humor, zoals je die ziet in Amerikaanse en Engelse talkshows. Twan heeft geen humor en dat is jammer.”

Het enige is dat Huys goed kan interviewen, aldus Huisman. “Maar of hij een talkshow kan dragen? Ik weet het niet.”

Naar wie kijkt hij wel graag? “Jeroen Pauw is voor mij het voorbeeld van de perfecte talkshowhost. Die man heeft humor, zelfspot, is cynisch en ontzettend goed op de hoogte van wat er speelt.”

Twan is een goede journalist, maar misschien geen talkshowhost. Het is net als bij Marco Borsato. Als zanger vind ik hem geweldig, maar als coach in The Voice of Holland vind ik hem vreselijk. Je hoeft niet alles te kunnen.”

Het Story-interview met Henny Huisman kunt u lezen via Blendle.

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen