‘Twan Huys gebruikt demente man voor de kijkcijfers’

Twan Huys heeft de demente man Gerard, die hij donderdag aan tafel had, gebruikt om de kijkcijfers van zijn programma RTL Late Night op te krikken. Dat vinden de mannen van Veronica Inside, gaven ze vrijdagavond aan op Veronica. Gerard en zijn vrouw Jantina zaten samen in Hello Goodbye en naar aanleiding daarvan nodigde Huys hen uit. De man kon niet deelnemen aan het gesprek, maar riep wel af en toe ‘bim-bam-boe’. Een merkwaardige situatie, vindt Johan Derksen.

Derksen vindt het een schande. “Ik zit naar Twan Huys te kijken en daar is een demente meneer te gast. Tegenwoordig moet dat allemaal geëxploiteerd worden. Als je een verschrikkelijke ziekte hebt, moet daar een programma over gemaakt worden en moet je dat allemaal laten zien. Ik vind het verschrikkelijk.”

De voetbalkenner: “Die demente meneer zat er en zijn vrouw legde uit dat hij tot voor kort zelf naar het toilet kon, maar dat hij nu niet meer weet waar closetpapier voor is. Dan denk ik: op dat moment moet je wel een grens trekken en die man niet meer blootstellen aan het medium tv.”

Die man slaat wat onzin uit en dat is dan ter meerdere ere en glorie van een talkshow die hoe dan ook van de grond moet komen, want er is een dure presentator voor aangesteld. Ik vind het onbegrijpelijk dat dit soort ernstig zieke bejaarde mensen geëxploiteerd worden om kijkcijfers omhoog te tillen en dat zijn familie daar ook nog aan meedoet.”

Derksen is niet onder de indruk van Huys en zijn redactie. “Meneer Twan Huys heeft zijn eigen eindredactrice meegenomen. Nou, ze heeft nu een Amerikaanse hoer gehad die het met de president gedaan heeft, toen die juffrouw van Alexander Pechtold die een aanfluiting was en nu een zieke man die eigenlijk niet meer op tv moet. Het is dus eigenlijk een heel ordinair, platvloers talkshowtje geworden.

Het is ongelooflijk, vindt Derksen. “Wij zeggen misschien wel eens dingen die een tikje ordinair zijn, omdat wij voetbalkantinetaal uitslaan, maar dit zijn mensen die zogenaamd met dedain op ons neerkijken. Als je dit doet… Nee, dit hoort niet. Dit moet je niet doen. Zodra jij niet meer weet waar closetpapier voor is, dan halen we jou daar ook weg.”

René van der Gijp: “Ik vond het ook waanzinnig. Als redactie praat je toch met die vrouw en die dochter. Dan vraag je: ‘Is er nog enigszins met uw man en vader een gesprek te voeren?’ Als die mensen dan nee zeggen… Dan gaat die gekke Twan Huys, die ook niet goed bij z’n hoofd is, een gesprek van vijf minuten met die man proberen te voeren. Op een heel normale manier. Dan ben je toch niet goed?

Johan Derksen: “Als die man daar niet gezeten had, was het geen onderwerp geweest.”

René van der Gijp: “Wat ik ook altijd zo erg vind: als je dat op de kaart wil zetten… Wij komen toch niet uit een doos eieren? Ik heb verdomme al twintig documentaires over die ziekte gezien en er nog vijf films over gezien ook. Ik weet wel wat dat inhoudt.”

Johan Derksen: “Sinds wij bij RTL weg zijn, zijn ze volledig op hol geslagen daar.

René van der Gijp: “Het gaat helemaal mis daar.”

Johan Derksen: “Ik moet wel zeggen: ik vind Twan Huys wel een sympathiekere uitstraling hebben dan die mevrouw die M doet met dat rare kuifje.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen