Tuvalu neemt belang in Smeris-producent Pupkin

Tuvalu Media Group, bekend van shows als Maestro en Groeten van MAX, neemt een strategisch belang in tv-producent Pupkin, bekend van series als Smeris en Van God Los. Dat heeft het mediabedrijf laten weten. Pupkin, waarvan enkele maanden geleden bekend werd dat ze de allereerste Nederlandse Netflix-original mag produceren, krijgt door de samenwerking direct toegang tot het internationale netwerk van Tuvalu. Dat bedrijf is tegenwoordig immers onderdeel van het Franse Newen.

De oprichters Pieter Kuipers, Iris Otten en Sander van Meurs blijven aandeelhouder van Pupkin en houden de dagelijkse leiding. Ze zien door de samenwerking nieuwe mogelijkheden voor coproducties, distributie en financiering.

De deelneming van Tuvalu Media Group in Pupkin past bij de strategie van het bedrijf om – met de steun van Parijs – zenders en platforms en daarmee de kijker nog beter van kwaliteitsdrama te voorzien.

Taco Zimmerman, algemeen directeur van Tuvalu Media Group, zegt: “Met Pupkin spelen wij in op de toenemende vraag naar high-end content. Het trackrecord van Iris, Pieter en Sander is groot en indrukwekkend. Ze hebben een goede naam in de markt, een neus voor talent en kijken over de landsgrenzen heen. Ik ben echt heel blij en kijk uit naar onze samenwerking.

Pieter Kuijpers, creatief directeur van Pupkin, laat weten: “Internationale samenwerking is een vereiste om onze ambitieuze plannen te verwezenlijken. Door het indrukwekkende netwerk van Tuvalu en Newen zien we de toekomst van Pupkin in het veranderende medialandschap vol vertrouwen tegemoet. De mensen van Tuvalu passen goed bij ons, zijn energiek, enthousiast en delen onze smaak en visie.

De Tuvalu Media Group bestaat uit televisieproducent Tuvalu Media, dramaproducent Column Film, online producent Sparkx en televisieproducent CCCP. Momenteel is de NPO 3-serie Ik Weet Wie Je Bent een groot succes.

Foto: BNNVARA, Diederick Bulstra

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen