Top 40 wilde meer geld hebben van Radio 538

De Stichting Nederlandse Top 40 wilde meer geld hebben van Radio 538 voor het voortzetten van de hitlijst op die zender. Dat heeft voorzitter Erik de Zwart bevestigd aan NRC Handelsblad. Radio 538 stopt na 25 jaar met de hitlijst, omdat de manier van samenstellen volgens de zender verouderd is. Dj van de zender Wietze de Jager vertelde gisterenavond in Shownieuws dat geld ook een rol speelde. “De Top 40 heeft eigenlijk heel veel geld gevraagd om een nieuw contract te sluiten.

De Jager: “Daarbij dacht 538 van: misschien moeten we deze lijst toch eens onder de loep nemen. De Top 40 loopt al een hele tijd mee en is misschien ook wel een beetje verouderd.

De Zwart bevestigt dat hij meer geld wilde hebben. “Ja, we vroegen meer geld. Dat is nodig om de onafhankelijke samenstelling van de Top 40 te kunnen waarborgen. De ‘inkoop van grondstoffen’ is duurder geworden. Het onderzoek doen naar welke nummers het meest geluisterd worden, het analyseren van de streamingdiensten, sociale media.

Vroeger hadden we hier dames zitten die met platenzaken belden over welke platen het meest verkocht werden, nu is dat allemaal complexer geworden. Dat kost tijd en geld. Ook speelt mee dat Mediamarkt per 1 januari stopt als onze sponsor.”

Radio 538 noemt als officiële reden de ‘onbetrouwbare’ samenstelling van de Top 40. “Dat klinkt als iemand die een banaan probeert recht te praten. Het is flauw en niet netjes dat ze over die samenstelling beginnen. Dat is nooit een discussiepunt geweest. We zijn altijd met de tijd meegegaan.”

De Top 40 is vanaf januari te horen op Qmusic.

Lees ook:
Radio 538 stopt na 25 jaar met uitzenden Top 40 (maandag)
Qmusic haalt door Radio 538 verbannen Top 40 binnen (maandag)

Foto: RTL Boulevard

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen