Tjitske Reidinga vindt zichzelf geen buitencategorie

Tjitske Reidinga, bekend van films als Gooische Vrouwen en Doris, vindt niet dat ze tot de top van de acteerwereld behoort. Dat zegt ze in gesprek met Vrouw. Reidinga heeft het idee dat je alleen met een beschadigde ziel tot hoog niveau kunt komen. “Ik ben een goede, maar geen uitzonderlijke actrice. Ik zeg dat niet om te horen: ‘Jawel, je bent…’ Dit is gewoon de realiteit. Voor echte genialiteit moet je een bepaalde gekte in je hoofd hebben en daar ben ik gewoon te burgerlijk voor.

Daar is Reidinga naar eigen zeggen ook helemaal niet rouwig om. “Ik heb al zoveel om blij en tevreden mee te zijn.”

Het klinkt bijna vals bescheiden. “Het is eigenlijk wonderlijk dat je blijkbaar niet over jezelf mag zeggen dat je geen buitencategorie bent. Het kan toch dat je voelt dat er een punt is waarop jij niet kunt komen? Daar is niks mis mee.”

Hoewel Reidinga zich erbij neer heeft gelegd, kent ze nog steeds onzekerheid. “Regelmatig vraag ik me af: wat vindt de jongere generatie hiervan, wordt het niet te veel van hetzelfde?

Ik vind nog steeds veel dingen in het begin ontzettend eng. Om me er vervolgens uit een diepe angst dan maar helemaal in te storten.”

Het Vrouw-interview met Tjitske Reidinga kunt u lezen via Blendle.

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen