Slet van AVROTROS is hit: NPO wil meer online only

De NPO overweegt om meer series alleen maar online aan te bieden. De aanleiding is het ‘ongekende succes’ van het tweede seizoen van de AVROTROS-serie De Slet van 6VWO, die wordt uitgezonden op YouTube en NPO3.nl. Dat laat Suzanne Kunzeler, genrecoördinator drama bij de NPO, weten. De Slet van 6VWO piekte in het tweede seizoen op 700.000 YouTube-views voor de tweede aflevering. Daarmee scoort de serie over de 16-jarige ‘slet’ Demi boven de verwachtingen.

Kunzeler is zeer te spreken over het succes. “De NPO zet zich in om kwalitatief Nederlands drama onder een nog groter publiek te verspreiden. Met onze nieuwe web-only strategie bedienen we een publiek dat media op een andere manier dan lineaire televisie consumeert.”

We bieden deze content bijvoorbeeld exclusief aan op platformen als NPO3.nl en YouTube. Het succes van De Slet van 6VWO laat zien dat deze nieuwe vorm van het verspreiden van Nederlands drama z’n vruchten afwerpt. Dit najaar worden ook nieuwe dramaseries #tagged, Vakkenvullers en ANNE+ exclusief online uitgerold.

Annette de Vries, Hoofd Televisie van AVROTROS, vult aan: ”Dat we de jeugd langzaam verliezen met lineaire televisie is geen nieuws, maar deze cijfers bewijzen meer dan ooit dat door het breder aanbieden van content op andere platforms, deze doelgroep nog steeds te bereiken is. Hiermee vervullen wij ook een duidelijke taak die wij als publieke omroep hebben.”

Naast De Slet van 6VWO kijken wij samen met NPO3.nl naar andere programma’s en dramaseries die wij op deze manier kunnen aanbieden.’

Foto: AVROTROS

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen