Sander de Heer verbaasd over Schollaardt-rechtszaak

Sander de Heer, die tot eind 2015 de ochtendshow van NPO Radio 2 maakte en tegenwoordig op minizender Sublime FM zit, kijkt met verwondering naar de Annemieke Schollaardt-zaak. Dat zegt hij in een column op LinkedIn. De AVROTROS gaat bij de rechter eisen dat de NPO haar een beter tijdslot geeft. Bizar, aldus De Heer. “Als je elkaar in deze tijd de tent uitvecht om een plekje in de lineaire programmering, dan heb je je focus nog steeds niet op de toekomst liggen.

Na een maand Sublime FM voelt De Heer zich er als een vis in het water. “Ik ben heel blij dat ik het merk gevonden heb waar we in deze woelige moderne mediawereld proberen een uniek multimediaal platform neer te zetten. Zeker als ik dan weer lees over de rechtszaken bij NPO Radio 2 die omroepen aanspannen omdat hen een ander tijdstip beloofd was.”

Sublime onderscheidt zich vooral in muziekkeuze met funk, soul en jazz, aldus De Heer. “Zo hoor je in een uur moeiteloos achter elkaar Bill Withers, The Temptations, Frank Sinatra en Nina Simone met daar tussendoor John Legend, Bruno Mars, Jonathan Jeremiah en Jeangu Macrooy. Dit is hoe ikzelf het liefst wil wakker worden.

Al die muziek wordt niet onderbroken door flauwe onderbroekenlol, quizjes en BN’ers aan de telefoon. “Niet omdat we hierop neerkijken, maar omdat dit al gedaan wordt.

Wel struint De Heer kwaliteitsmedia af voor interessant nieuws. “Elke ochtend maak ik je wakker met heel veel goeie muziek en het nieuws dat er toedoet in onze ogen.

Sublime Sunrise met Sander de Heer is elke ochtend te horen op Sublime FM.

Lees ook: AVROTROS sleept NPO voor rechter om Annemieke (gisteren)

Foto: Sublime FM

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen