RTL Boulevard verdeeld over Yvon Jaspers-schandaal

RTL Boulevard is verdeeld over het Yvon Jaspers-schandaal. Enkele deskundigen begrijpen de ophef over haar bijbaantje niet, anderen weer wel. Dat was dit weekend te zien in de showrubriek op RTL 4. Jaspers laat zich door agrarische giganten betalen om het boerenimago op te vijzelen, iets wat ze ook doet in haar NPO-shows Boer Zoekt Vrouw en Onze Boerderij. Peter van der Vorst: “Wat vinden wij er eigenlijk allemaal van? Ik vind hem lastig. Ik denk: joh, laat haar lekker wat bijverdienen.

Het is wel verdacht dat Jaspers de NPO onder druk heeft gezet om Onze Boerderij een vervolg te geven. “Het enige is dat ze gezegd heeft: ‘Ik doe geen Boer Zoekt Vrouw meer als ik Onze Boerderij niet mag presenteren’, en dat schuurt een beetje.

Rick Brandsteder: “Laat lekker gaan, zou ik denken. Het is toch ook een beetje part of the job? Ze creëert zelf een imago en het is toch ook niet gek dat ze dat wil uitbouwen?

Peter R. de Vries: “Het gaat nergens over, vind ik eerlijk gezegd. Ze zit niet bij het NOS Journaal of zo, hè? Laten we het in perspectief zien. We leven toch niet meer in een soort feodale wereld waarbij je werkgever een soort eigenaar van je is en van alles verbiedt? Dit is toch een wereld waarin iedereen van alles doet?

Daarentegen zei showkenner Eric de Munck: “Dat krijgt wel een soort mestig raar luchtje, want het is natuurlijk vreemd dat je dat dan zegt. Ze zegt: ‘Ik ben het de boeren verplicht’, maar dreigt een programma niet te maken. Ze krijgt betaald door een commerciële club om het boerenland te promoten en dat doet ze ook in het programma. Je kunt er gewoon iets achter denken en dan zou je moeten denken: ik doe het gewoon niet, want er is een mogelijkheid dat mensen denken dat ik het doe voor ForFarmers. Dan is het heel vaag en dan moet je het niet doen, denk ik dan.”

Royaltykenner Marc van der Linden: “Wat Eric zegt klopt natuurlijk wel. Ze zegt dat ze opkomt voor de boeren. Alleen zou je dat dan eigenlijk ook voor niks moeten doen.

De Vries: “Waarom zou je dat voor niks moeten doen? Zit jij hier voor niets Marc?

Van der Linden: “Nee, maar als je voor Amnesty opkomt, dan kom je op voor de mensen die in de wereld onderdrukt worden. Ze zegt dat boeren het moeilijk hebben, maar als je voor hen op wil komen…

Financieel deskundige Suzanne Streefland: “Ze hebben allebei een beetje in zich dat ze de trots van het boerenleven willen laten zien. Als je dat voor een commerciële club doet en ook voor de publieke omroep, waar trek je dan de grens?

Omroep MAX-baas Jan Slagter gaf telefonisch zijn reactie in het item: “Ik geloof zeker dat Yvon een heel warm hart heeft voor de sector. Alleen ja, op het moment dat je hart sneller gaat kloppen en dat betaalt zich tegelijkertijd uit in klinkende munt, dat vind ik een beetje lastig. Als ik het zo hoor, zou ik mijn presentatoren er geen toestemming voor geven.

Lees ook:
‘Yvon Jaspers zet geloofwaardigheid NPO op het spel’ (17 september)
NPO wacht onderzoek naar Yvon Jaspers af (19 september)
‘Yvon Jaspers buit boerenimago al jaren financieel uit’ (20 september)
Volkskrant vindt Yvon Jaspers mediaflop van de week (21 september)

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen