RTL-baas wil meer afleveringen The Voice Senior

Het is vanavond alweer tijd voor de grote finale van The Voice Senior, terwijl het nog maar de vierde aflevering is. RTL-baas Sven Sauvé had er het liefst twaalf gehad. Dat vertelt hij op BNR Nieuwsradio. The Voice Senior keert volgend jaar terug en dat wordt waarschijnlijk een langere serie. “Ik vind The Voice Senior een fenomeen. We doen vier afleveringen, maar ik had gewild dat we er twaalf gingen doen, want het is zo mega-eclatant succes“, zo laat de directeur weten.

Sauvé had de hoge scores van The Voice Senior nooit verwacht. “Wat we nooit hadden gedacht aan de voorzijde, was dat het zo groot zou worden. Wij vonden het leuk om een variatie toe te voegen met oudere mensen in een talentshow, maar wat we nu zien – en dat vind ik grappig – is dat deze mensen allemaal een prachtig verhaal hebben. Ze zijn ouder, hebben veel levenservaring en hebben niet meer zo veel te verliezen. Dat geeft zulke ontroerende en mooie televisie.”

Hij kijkt het programma met ontroering. “Het zijn echt van die fragmenten die bij mij binnenkomen. Als ik die mensen zie staan en de ontroering bij de jury en het publiek zie. Ik blijf mij elke keer weer verwonderen hoe mooi het kan zijn.”

Voor dit soort programma’s – The Voice Senior maar ook een programma als Beau Five Days Inside – bestaat RTL, aldus Sauvé. “Nederlandse content die raakt in hoofd en hart. Dat is echt wat wij willen doen en waar wij naar leven. Wij willen de Nederlandse verhalen vertellen.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen