Roelvinkjes-soap van start tegenover Kitsch en Gordon

Eigenlijk zou de première vorige week al zijn, maar vanwege het Champions League-voetbal met Ajax is er toch maar gekozen voor een veilige startdatum: vanavond begint de nieuwe Roelvinkjes-soap op SBS 6. Waar bij RTL 5 hun dagelijkse leven werd gevolgd, gaan ze bij hun nieuwe thuiszender een maand terug naar bijstandsniveau in Effe Geen Cent Te Makken, dat vroeger te zien was op RTL 4 met de familie Froger in de hoofdrol. SBS 6 hoopt op torenhoge kijkcijfers.

De concurrentie is niet enorm zwaar. Op NPO 1 is weliswaar kijkcijferhit Tussen Kunst en Kitsch te zien, maar Gordon in Wonderland op RTL 4 is geen enorme publiekstrekker. Er is dus ruimte voor SBS 6 om te scoren.

Iedereen die vanavond gaat kijken naar de Roelvinkjes-soap ziet in elk geval een programma waar John de Mol bovenop heeft gezeten. Nog voor de opnames zat hij met de familie om tafel.

Dries Roelvink in De Telegraaf: “Ik moet zeggen, als dit langer geduurd had dan de 23 dagen dat we er gezeten hebben, dan was ík degene geweest die de fout in gegaan was. Dat voorspelden Dave en Donny trouwens al toen we bij John de Mol aan tafel zaten.

Die dacht dat zíj zich niet aan de opgelegde regels zouden gaan houden, maar Dave zei toen al: ’Als er iemand niet kan rondkomen van € 25,20 per dag met een heel gezin, dan is het die ouwe wel met zijn crèmepjes, gel, champagne, wijn en restaurants’.”

De Roelvinkjes: Effe Geen Cent Te Makken gaat om 20.30 uur in première op SBS 6.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen