‘Roelvink-soap is kijkersbedrog; ze waren er niet eens’

SBS 6 pleegt mogelijk kijkersbedrog met de soap De Roelvinkjes: Effe Geen Cent Te Makken. De kijker krijgt straks te horen dat de familie Roelvink een maand lang op bijstandsniveau heeft geleefd, maar buurtbewoners twijfelen of ze überhaupt wel in hun tijdelijke arbeiderswoning hebben geslapen. Dat is te lezen in De Telegraaf. De familie is er niet een maand geweest, zegt een van hen. “Toen Dries in Paradiso stond, zaten ze hier al niet meer. Volgens mij zijn de bewoners van hun huis ook al terug.”

‘Zeven directe buren’ stellen dat de Roelvinkjes er nauwelijks waren. Eén van hen: “Het was één grote komedie. Ze zijn er nauwelijks geweest en zijn al lang vertrokken. Ik vraag me zelfs af of ze hier één nacht hebben geslapen.

En: “Als we een van die zonen zagen fietsen, dan had hij een camera achter zich aan. En als de camera weg was, was hij zelf ook in geen velden of wegen meer te bekennen.

Talpa erkent dat de Roelvinkjes slechts drie weken in het huis hebben gezeten. “Bij bijvoorbeeld activiteiten voor het goede doel werden ze ook op andere locaties verwacht. Dat kan betekenen dat ze soms niet in hun bijstandswoning waren.

Roelvink zelf beweert dat hij niet eens weg kón: “John de Mol wilde niks missen, ook niet als wij een mug doodsloegen. En we hebben echt van een bijstandsloontje geleefd.

Het Telegraaf-artikel ’Roelvinkjes in Noord? Eén grote komedie’ kunt u lezen via Blendle.

De Roelvinkjes-soap begint volgende week op SBS 6.

Foto: William Rutten, SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen