Remko van Westerloo: ‘Huys krijgt zeker paar maanden’

Remko van Westerloo, tot enkele jaren geleden de programmabaas van SBS, denkt dat Twan Huys zeker een paar maanden de tijd krijgt om zich te bewijzen op de late avond van RTL 4. Dat zegt hij in gesprek met NRC Handelsblad. Het zou negatief op RTL 4 afstralen als de zender Huys al na een paar maanden van de buis haalt, zegt Van Westerloo. “Het is een van de moeilijkste beslissingen voor een zender. Wanneer heeft een programma potentie en wanneer trek je aan een dood paard?

Een programma moet op een gegeven moment niet de naam krijgen dat er geen hond naar kijkt, zegt hij. “Als je programma eenmaal is besmet, dan heb je het als zender niet in de hand. De kijker krijgt het idee dat er geen hond naar kijkt, en dat het dus niet verplichtend is. In de volle belangstelling is het heel moeilijk die perceptie te keren.

RTL houdt het nog wel even vol, denkt Van Westerloo. “Ook uit publicitaire overwegingen: als je nu de handdoek in de ring gooit, dan krijg je de hele vaderlandse pers over je heen.”

Er wordt je onbetrouwbaarheid verweten: dat Huys niet eens een kans heeft gekregen en dat je er daarom nooit aan had mogen beginnen. Het hele seizoen staat dan in het teken van het cancelen van zo’n talkshow.”

Het artikel ‘Kijkcijfers vallen tegen, maar nog is Twan Huys niet verloren’ kunt u lezen op NRC.nl.

Foto: SBS

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen