Peter R. de Vries: ‘Jammer dat Ellie bombarie maakt’

Peter R. de Vries vindt het jammer dat Ellie Lust zo’n hoop bombarie maakt over haar vertrek bij de politie. Het is helemaal niet nodig. Dat heeft de misdaadjournalist gezegd in Boulevard. Lust moest kiezen tussen de politie of televisie en heeft uiteindelijk voor de televisie gekozen. Over haar laatste fase bij de politie is Lust echter helemaal niet te spreken. Ze deed afgelopen weekend uitgebreid haar verhaal in een groot interview met Het Parool. De Vries denkt dat Lust het niet zo moet laten escaleren.

De Vries is het ermee eens dat Lust echt een boegbeeld van de politie is geworden. “Ze heeft ook veel voor de politie betekend. Ik denk dat de politie daar ook niets aan af wil doen. Omgekeerd is het natuurlijk ook zo dat de politie haar een podium heeft geboden en kansen heeft gegeven die ze heeft gegrepen.”

Dat de politie haar toch dwong om te kiezen voor de politie of voor tv, vindt De Vries begrijpelijk. “Eén van de woordvoerders heeft het volgens mij treffend geformuleerd: ‘Bij Ellie zijn bijzaken hoofdzaken geworden.’ Bij de politiewerken is teamwork: focussen, beschikbaarheid. Op het moment dat dat allemaal verschuift, moet je in mijn ogen op enig moment ergens voor kiezen. Je kunt niet van twee walletjes blijven eten.

In mijn ogen was dit vertrek toch wel onafwendbaar. Het zat er gewoon aan te komen. Het is jammer dat het nu escaleert in wat verwijten en een narrige sfeer. Dat was niet nodig geweest. Het heeft er vind ik ook wel mee te maken dat Ellie zelf niet goed heeft aangevoeld dat de tijd op was.”

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen