Paul de Leeuw wilde door met Lekker Laat

Paul de Leeuw vindt het achteraf gezien erg jammer dat de NPO dit jaar geen vervolg op zijn talkshow Lekker Laat heeft geprogrammeerd. Dat heeft hij maandagavond gezegd in Pauw. Lekker Laat was vorig jaar in juni dagelijks te zien ná de talkshow van Eva Jinek. Er is nooit meer een vervolg op gekomen. “Dat vind ik heel jammer. Ik heb er ook niet meer heel erg mijn best voor gedaan. Nu de zomer voorbij is begrijp ik niet dat ik daar niet harder voor gevochten heb. Het was ouderwets leuke tv.”

Nu is De Leeuw vertrokken van BNNVARA naar RTL. “Ik heb het onwijs goed gehad bij de VARA en BNN. Op een gegeven moment gingen er wat mensen weg in de directie en De Kwis ging stoppen. Bovendien zou Frans Klein, de tv-directeur van de NPO, ook misschien weggaan. Hij neigde over te stappen naar RTL, maar dat is niet doorgegaan.”

Toen dacht ik na: laat ik ook eens gaan bewegen, want ik weet niet of ik bij de NPO net zo veel kansen ga krijgen als ik voorheen heb gekregen. Dat was een twijfel. Dus ik dacht: laat ik eens bewegen en kijken wat er valt te halen. Dat je weer uitdaging krijgt en weer enthousiast wordt.”

Uiteindelijk kwam RTL met een aanbieding. “En ik dacht: ja, dat ga ik doen. Ze boden een personalityshow aan en jurylid worden in Holland’s Got Talent.”

Kon een personalityshow niet meer bij de NPO? “Uiteindelijk wel, maar het ging niet makkelijk. Tegenwoordig gaat het niet makkelijk om een nieuw programma te maken. Het liep stroef tussen de VARA en mij.”

Hoe gaat de RTL-show er precies uitzien? “De gesprekken moeten nog plaatsvinden. Ze willen een soort Mooi Weer De Leeuw maken, maar ik zou liever een Schreeuw Van De Leeuw maken met weer een beetje schoppen.”

De RTL-show begint pas in maart. “Ik kom in december wel terug met de Sinterklaasshow. En voor de NTR blijf ik het Knoop in je Zakdoek-gala doen.

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen