NRC vindt Jeroen Wollaars goede opvolger Twan Huys

Tv-recensent Arjen Fortuin van NRC Handelsblad vindt dat Jeroen Wollaars het erg goed doet als opvolger van Twan Huys bij Nieuwsuur. Dat schrijft hij vandaag in zijn column in de krant. Het valt Fortuin op dat het NPO 2-programma helemaal nieuw in de markt wordt gezet nu oud-host Huys is vertrokken naar de late avond van RTL. “Het zelfvertrouwen dat het actualiteitenprogramma uitstraalt is gerechtvaardigd. Ook de nieuwe presentatoren doen het goed“, aldus de tv-kenner.

De nieuwe presentatoren Saïda Maggé en Jeroen Wollaars zijn aanwinsten, vindt Fortuin. “Het wat vormelijke Nieuwsuur gedijt goed bij de losse aanpak van Wollaars.

Een voorbeeld van die losse aanpak is hoe Wollaars het gesprek met de Haagse verslaggever Arjan Noorlander aanging: “Kamer boos. Hoe boos?

Fortuin spreekt van een ‘jongensachtige stijl’. En het is niet alleen maar vorm. “Het was potsierlijk geweest, als Nieuwsuur niet tegelijkertijd een journalistiek herfstoffensief was begonnen.

Nieuwsuur bracht afgelopen week veel primeurs. “De hoofdzaak is dat in deze herfst, waarin journalistiek bij de publieke omroep harde klappen krijgt, Nieuwsuur fier overeind staat.”

De column ‘Het herfstoffensief van Nieuwsuur’ kunt u lezen op de NRC-site.

Foto: NOS, Stefan Heijendael

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen