Nieuwe Baantjer niet plot- maar karaktergedreven

De revival van Baantjer met acteur Waldemar Torenstra als rechercheur De Cock wordt heel anders dan het origineel met Piet Römer. De nieuwe serie wordt niet plotgedreven maar karaktergedreven. Dat heeft regisseur Arne Toonen woensdagavond gezegd in RTL Late Night. Toonen laat het oude Baantjer helemaal los. “Het wordt een heel nieuwe serie. We kennen De Cock nu nog van dat hij aan het eind van elke aflevering vertelde hoe de zaak opgelost is“, zo laat hij weten.

Dat is in de nieuwe Baantjer niet zo. “Waar de oude Baantjes veel meer plotgedreven was, gaan wij veel meer die karakters leren kennen. Eigenlijk willen wij een soort origins-story vertellen. Het heet niet voor niets Baantjer: Het Begin. Wij laten zien hoe De Cock wordt zoals we hem kennen.”

Waldemar Torenstra: “Het is grappig, want als ik met heel goede Baantjer-fans praat, dan weten ze bijvoorbeeld niet dat De Cock uit Urk kwam. Je weet eigenlijk niets over die man. Hij is een brompot, hij zit in Café Lowietje, houdt van een neutje, gaat niet vreemd, heeft geen pistool en heeft een soort zesde zintuig voor het oplossen van zaken. Verder weet je niks en daar hebben ze al die seizoenen mee gedraaid. Dat is wel interessant dat het dan toch zo geboeid heeft. Aan ons is de taak om het iets meer in te vullen en het zo ook extra leuk te maken voor de oude fans.”

Een ander belangrijk onderdeel van Baantjer was dat De Cock constant zijn jas en hoedje aan een kapstok hing. Toonen: “Het zit er niet in. Dat hoedje en die jas horen bij de oude De Cock. Als hij dat nu gaat dragen, denk ik dat de nieuwe jonge kijkers – die we toch willen winnen voor de serie – denken: who is this old guy?

Foto: RTL

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen