Mariëlle Tweebeeke onthult of ook zij een talkshow wil

Jarenlang waren Mariëlle Tweebeeke en Twan Huys dé anchors van NPO’s belangrijke nieuwsprogramma Nieuwsuur, maar hij is nu vertrokken om bij de commerciële concurrent RTL Late Night te gaan presenteren. Tweebeeke lijkt echter ook geen verkeerde kandidaat om een praatprogramma te dragen. Sterker nog: toen ze in in 2007 overstapte van AT5 naar RTL, stelde de toenmalige RTL-baas Fons van Westerloo haar naast RTL Nieuws ook een eigen talkshow in het vooruitzicht.

Die talkshow is er nooit gekomen, omdat Van Westerloo kort na haar komst vertrok. “Toen zag ik dat als het summum. Tegenwoordig vind ik journalistiek onderzoek heel belangrijk. Afgelopen voorjaar kwamen Nieuwsuur en NRC met onthullingen over de financiering van islamitische organisaties in Nederland door Golfstaten. Dat soort onderzoek vind ik geweldig, dat kun je niet goed kwijt in een talkshow.

En als ze wordt gevraagd om Zomergasten te presenteren? Ze moet er even over nadenken. “Jeetje. Dat is wel mooi natuurlijk, maar ik geloof niet dat ik dat ambieer.

Nieuwsuur-baas Joost Oranje ziet Tweebeeke nog wel een ‘verdiepend programma’ presenteren, zoals Twan Huys met College Tour deed. “Dat zou een keer kunnen. Ik vind interviews het allerleukste om te doen.”

Het interview met Mariëlle Tweebeeke kunt u lezen op NRC.nl.

Foto: NTR, Rogier Veldman

Meer in NTR

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen