John krijgt Voice Kids en Senior niet verkocht aan VS

Het lukt John de Mol niet om de spin-offs The Voice Kids en The Voice Senior te verkopen aan de Verenigde Staten. Zij houden namelijk halsstarrig vast aan zo veel mogelijk The Voice. Dat vertelde de mediatycoon vrijdagavond in RTL Late Night. De Mol heeft The Voice Senior al aan vele landen verkocht, maar Amerika zit daar niet bij. “The Voice Senior is nu verkocht aan tien landen. Daar zit Amerika nog niet bij. Ook The Voice Kids is niet aan een Amerikaans network verkocht.

Waarom is dat? “In Amerika doen ze sinds de start van The Voice twee series per jaar. Dat is echt Amerikaans: als het een hit is, melken ze het uit tot de laatste druppel. Dat betekent dat er bij NBC gewoon geen ruimte is. Ik probeer ze er al een hele tijd van te overtuigen om één serie Voice in te ruilen voor The Voice Kids en dan nu in combinatie met The Voice Senior.”

The Voice Senior was de afgelopen weken een grote hit op RTL 4. Dat had De Mol wel zien aankomen. “Ja, echt waar, omdat tv-programma’s met oudere mensen al een tijdje een trend zijn. Ook jonge mensen kijken daar graag naar. We hebben een programma gemaakt De Wereld Rond Met 80-Jarigen, vervolgens De Wereld Volgens 80-Jarigen, we zijn met een datingshow bezig en bij RTL zie je nu het programma met Gerard Cox wat heel goed scoort. Dus dat het ging werken, daarvan was ik overtuigd.

De Mol twijfelde alleen of er wel genoeg talent zou zijn. “Ik durfde niet meer aan RTL te beloven dan vier, omdat ik niet zeker wist of we het talent konden vinden.

Ja, The Voice Senior komt terug, onder de voorwaarde dat er genoeg talent is. Ik begrijp dat zich al veel mensen hebben aangemeld. Dat is kwantiteit, maar het gaat om kwaliteit. Dat is de enige voorwaarde die ik altijd stel aan een vervolg op The Voice.”

Foto: RTL

Meer in Talpa

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen