Jan Smit bingewatcht Hello Goodbye in het vliegtuig

Jan Smit is voor zijn werk en vakanties erg vaak in het vliegtuig en vindt het dan heerlijk om te bingewatchen. Hij kan dan zomaar een heel seizoen van Hello Goodbye wegwerken. Dat vertelt de NPO 1-ster in gesprek met het AD. Smit raakt altijd ontroerd als hij kijkt naar de tv-show van Joris Linssen, waarin hij diepe gesprekken voert op Schiphol. “Ja, van het programma Hello Goodbye. Als ik in het vliegtuig zit, kijk ik meestal acht afleveringen achter elkaar. Dan zit ik te snotteren.”

Waarom moet hij zo grienen van Hello Goodbye? “Dat heeft ook te maken met Joris Linssen die precies de juiste vragen stelt. Hij laat de mensen altijd in hun waarde.”

Ook qua literatuur houdt Smit niet bepaald van feel good. Over zijn laatst gelezen boek, zegt hij: “De kleine moeder van Bergen-Belsen van Hetty Verolme, die beschrijft hoe ze als 14-jarig meisje het concentratiekamp wist te overleven. Ik lees meestal oorlogsboeken.

Zijn muzieksmaak is iets toegankelijker. “ABBA. Ik denk dat elke muzikant jaloers op hen is. Elke componist, elke arrangeur likt zijn vingers af bij de arrangementen van ABBA.”

Het AD-interview met Jan Smit kunt u lezen via Blendle.

Foto: Nico Kroon

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen