Jan Slagter steekt laatste sigaret op in studio Pauw

Jan Slagter steekt zijn laatste sigaret op 1 oktober op in de studio van Jeroen Pauw. Hij doet dat als ambassadeur van de jaarlijkse stoppen-met-rokenactie Stoptober. Dat maakten ze bekend in de uitzending van vrijdag. Pauw kent weinig mensen die zo intensief roken als Slagter en vindt het daarom leuk om hem te steunen in het stoppen met roken. “Ik heb jou geloof ik nog nooit langer dan een half uur zonder sigaret gezien, behalve als je hier aan tafel zit“, aldus de presentator van BNNVARA.

Slagter, die de baas is van Omroep MAX: “Dat klopt. Zometeen loop ik direct weer naar buiten om een sigaret te roken. Dat is een beetje het ritueel.”

Nu wil Slagter van het roken af. “Ik ben 64, het is nu of nooit. Over twintig jaar, als je 84 bent, hoeft het niet meer. Ik weet gewoon dat het hartstikke slecht is. Ik rook twee pakjes per dag, dus dat is hartstikke fors. Ik ben verslaafd. Het eerste wat ik ’s ochtends doe als ik opsta, is naar beneden lopen, een kop koffie en een sigaret. Ik ben echt verslaafd.”

Pauw: “Jij komt je laatste sigaret hier aan tafel roken. Dat is op 1 oktober. Dan ben je dus eigenlijk al een beetje aan het marchanderen. Als je op 1 oktober stopt met roken, dan kun je niet op 1 oktober hier komen roken.”

Slagter: “Nee, ik stóp op 1 oktober. Ik stop op maandag 1 oktober.”

Wij hadden het hierover en toen zei Jeroen tegen mij: ‘Kun je niet op vrijdag komen? Want het is wel een leuk onderwerp voor de vrijdag.’ Toen zei ik: ‘Nee! 1 oktober is 1 oktober, dus ik kom 1 oktober.’

Foto: BNNVARA

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen