Jan Roos over exit Hans Laroes: ‘Gevalletje #MeToo?’

Het plotselinge vertrek van KRO-NCRV’s journalistiekbaas Hans Laroes zou wel eens te maken kunnen hebben met #MeToo. Die pittige verdachtmaking doet opiniemaker Jan Roos op Twitter. Laroes is donderdag per direct vertrokken bij de publieke omroep. De omroep heeft hem laten weten zijn contract niet te verlengen per 1 januari omdat ze een ‘nieuwe aanpak’ wil, maar Laroes voelde zich daardoor niet gesteund om de komende maanden verder te reorganiseren. Hun breuk is dus vervroegd.

Laroes, die recentelijk onder meer banen schrapte bij Brandpunt+, had graag even door gewild. Hij zegt in het AD: “Ik had de reorganisatie – of herstart – willen afmaken. Dat heb ik de redactie in een mondelinge toelichting ook gezegd. Dat zou dan gaan om ergens in het voorjaar van 2019. Dat had ik logisch en ‘eervoller’ gevonden.

Volgens The Post Online is Laroes donderdag ‘onder begeleiding van beveiligingsmensen uit het KRO-pand vertrokken’, maar dat spreekt hij zelf tegen: “Ik heb me gerealiseerd dat er dan allerlei verhalen loskomen, maar de werkelijkheid is vrij overzichtelijk. Ik ben nog uren blijven hangen voor allerlei gesprekjes. Heb ook mijn pasje nog. En ik kom na mijn vakantie terug voor de overdracht en de gezelligheid. Ik ontving heel veel waarderende mailtjes en dat is altijd fijn.

Jan Roos zoekt er echter meer achter. “Weet iemand al meer waarom die schoft van een Hans Laroes door bewaking uit het pand van de KRO-NCRV is geknikkerd? Hij staat bekend als een viespeuk. Zou heel goed een #metoo kunnen zijn.

Roos is in elk geval erg blij met zijn exit. “Opgeruimd staat netjes. De man is een grote schoft.

Laroes en Roos hebben in het verleden een aantal keer naar elkaar uitgehaald. Zo zei Laroes na de islamitische aanslag in Barcelona in 2017: “Ik ga nu naar Twitter, niet voor alle ellende, domheid en de Jan Roos-en van deze wereld, maar voor bijvoorbeeld een journalist van The New York Times die ongelooflijk goed is en heel veel in het kader plaatst van wat daar in Spanje aan de hand is.

Update 10.29 uur – Hans Laroes reageert ontkennend op Twitter: “Gevalletje zieke geest bij Jan Roos. Bel iedereen bij KRO-NCRV en je weet hoe onzinnig dit is en hoe laag deze man is terechtgekomen. Hij verdient medelijden.

Foto: KRO-NCRV

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen