Hoofdredacteur na elf jaar weg bij Hart van Nederland

Hart van Nederland, het belangrijkste dagelijkse programma van SBS 6, krijgt een nieuwe hoofdredacteur. Na elf jaar stapt Marc van Ree na deze uitzendweek op. Dat heeft hij onthuld in een column bij Broadcast Magazine. Van Ree wil stoppen op het hoogtepunt. “Inmiddels zijn we elf jaar en zo’n 80.000 uitgezonden tv items verder. Is Hart van Nederland uitgebouwd tot multimediaal nieuwsmerk. Het sterkste en meest steady merk van ‘6’. Bijna dagelijks in de kijkcijfer top 10.”

Hij is trots op deze feiten. “Het zijn feiten die hielpen bij mijn afwegingen te stoppen op het hoogtepunt zoals dat dan zo mooi wordt genoemd. Het is mooi geweest.”

Beide partijen hebben nieuwe energie nodig, denkt Van Ree. “Ik schreef de redactie dat het voelt alsof ik een relatie verbreek waar nog veel liefde is maar waarvan je weet dat het misschien wel beter is voor beide partijen.”

Eind van de week gaan we uit elkaar en hoewel daar een zekere vorm van weemoed bij hoort, ook heel veel energie en zin in de toekomst buiten SBS. De trots die ik voelde bij mijn start in 2007 voel ik nu nog meer en spannend wordt het opnieuw. De cirkel is rond.”

Talpa TV laat in een reactie weten: “Marc heeft besloten nieuwe uitdagingen aan te gaan. Na 22 jaar dienstverband bij SBS/Talpa Network en 11 jaar hoofdredacteurschap van Hart van Nederland is hij hieraan toe, heeft hij ons aangegeven. Talpa Network is Marc heel dankbaar voor al zijn bijdragen aan het succes van onze zendergroep en het bedrijf. We wensen hem heel veel succes bij wat hij hierna gaat ondernemen.

Foto: SBS

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen